Newsflash
Știri

FRD salută un plan european integrat boli cardiovasculare-diabet

de L. Budin - mar. 28 2024
FRD salută un plan european integrat boli cardiovasculare-diabet

Forumul Român de Diabet se alătură apelului pentru adoptarea unor politici publice unitare de abordare eficientă a „pandemiei tăcute a diabetului”.

Forumul Român de Diabet salută inițiativa Partidului Popular European (PPE) de a include diabetul în manifestul său electoral, care propune un Plan European Cardiovascular alături de o inițiativă de screening pentru boli cardiovasculare și diabet.

Această inițiativă marchează un pas crucial înainte, reprezentând în același timp o excelentă oportunitate de a amplifica eforturile de prevenție și de  îngrijire a sănătății celor 32 de milioane de cetățeni europeni care trăiesc cu diabet zaharat, se arată într-un comunicat. Alături de International Diabetes Federation Europa (IDF Europa) și de alte organizații internaționale care promovează politici publice pentru persoanele cu diabet, Forumul Român de Diabet se alătură apelului pentru adoptarea unor politici publice curajoase și unitare pentru a aborda eficient pandemia tăcută a diabetului. Fără acțiuni țintite și eficiente, cetățenii europeni care trăiesc în prezent cu diabet vor continua să dezvolte boli cardiovasculare și multe alte complicații asociate acestei afecțiuni.

Forumul Român de Diabet consideră că un plan pentru bolile cardiovasculare poate fi de impact doar dacă este asociat cu un plan comprehensiv pentru diabet. Recunoscând conexiunea dintre aceste două boli, un plan integrat ar putea oferi o soluție holistică și eficientă pentru gestionarea a două dintre cele mai urgente probleme de sănătate din Europa. Acest lucru poate duce la îmbunătățirea îngrijirii pacienților, aliniindu-se cu nevoile actuale de sănătate și consolidând reziliența Uniunii Europene”, se subliniază. 

Forumul Român de Diabet salută recunoașterea de către PPE în manifestul său a necesității de acțiune în privința diabetului și îndeamnă Comisia Europeană și toate facțiunile politice să continue abordarea diabetului ca fiind o prioritate egală într-un Plan Comun Cardiovascular-Diabet. 

De asemenea, facem un apel către toți decidenții politici din UE de a susține lansarea unui Plan Comun Cardiovascular-Diabet de către viitoarea Comisie Europeană”, se mai arată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe