Newsflash
Știri

Dezbatere pentru tineri: „Cum vorbim despre consumul de droguri?”

de L. Budin - mai 8 2024
Dezbatere pentru tineri: „Cum vorbim despre consumul de droguri?”

Evenimentul vizează deschiderea discuțiilor despre consumul de droguri în rândul adolescenților și tinerilor din generațiile actuale și abordări de prevenire.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Fundația Tineri pentru Tineri organizează joi, 16 mai 2024, evenimentul „Cum vorbim despre consumul de droguri?”. Dezbaterea este găzduită de Teatrul Apollo111 - Palatul Universul, Corp B, subsol, Strada Ion Brezoianu 23 – 25 - , în intervalul 18.00 – 20.00, se arată pe pagina de Facebook a organizației ALIAT.

Speakerii invitați sunt: 

  • Ramona Costescu, președinte Asociația ALIAT, psiholog și psihoterapeut
  • Dr. Mugur Ciumăgeanu, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Sociologie Timișoara, psihoterapeut specialist şi formator în psihoterapie cognitiv-comportamentală
  • Dr. Marian Ursan, lector universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, fondator și director executiv al Asociației Carusel
  • Aurelia Stănculescu, director CMBRAE (Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională)
  • Cătălin Moise, YouTuber
  • Alexandra Miroslav, coordonator programe educaționale Fundația Tineri pentru Tineri
  • Moderator – Ioana Ilie, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Discuția se va concentra asupra vocabularului și discursului despre droguri, consum, reducerea riscurilor și adicții, ca factori de influență în societate: eficiența mesajelor mass-media cu efecte în informarea/ educarea publicului larg, succesul programelor de prevenire ce vizează adolescenții și impactul campaniilor de reducere a riscurilor în rândul tinerilor.

Invitații vor expune din experiențele lor profesionale, practice și directe în ceea ce privește consumul de substanțe în rândul adolescenților și tinerilor în anii recenți.

Panelul de invitați și dezbaterea propusă, precum și sesiunea de întrebări și răspunsuri de la final urmăresc să discute despre posibilele soluții legate de subiect, precum și să clarifice principalele mituri și prejudecăți legate de consum, consumatori și adicții, măsurile și mijloacele de prevenire, intervențiile și serviciile de reducere a riscurilor și de sprijin pentru consumatori.

Evenimentul este public, cu intrare gratuită. Participarea se face pe bază de înscriere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe