Newsflash
Știri

Ziua internațională a microbiomului: „diversitatea” este tema anului

de L. Budin - iun. 27 2022
Ziua internațională a microbiomului: „diversitatea” este tema anului

În fiecare an, pe 27 iunie, se marchează Ziua Internațională a microbiomului. Tema acestui an este „diversitatea”, potențialul pe care îl au bacteriile benefice pentru sănătatea întregului organism.

Pentru un echilibru ideal, cele mai mici schimbări pozitive aduse stilului de viață sunt câteodată și cele mai importante, se arată într-un comunicat Sandoz.

ziua_microbiomului

De Ziua internațională a microbiomului sărbătorim diversitatea și echilibrul ideal al organismului care se simte la interior și se vede la exterior”, se subliniază în document.

Microbiomul înseamnă totalitatea genelor comunităților de bacterii benefice care sunt prezente în mod natural pe piele sau intern, la nivelul mucoaselor (respiratorie, intestinală, oro-faringiană, vaginală etc.) și care sunt importante pentru echilibrul întregului organism, se mai arată în comunicat.Ele reprezintă o protecție constantă și contribuie la întărirea mecanismelor naturale de apărare. Aceste bacterii, prin substanțele pe care le produc, susțin sănătatea și starea de bine a organismului uman.

Microbiota intestinală înseamnă totalitatea comunităților de bacterii benefice care sunt prezente în mod natural pe piele sau mucoase și care sunt importante pentru echilibrul întregului organism. Microbiota intestinală este responsabilă pentru funcții vitale metabolice, de protecție și structurale, necesare pentru menținerea echilibrului intern al organismului uman”, se mai arată în comunicat.

Ziua Internațională de Luptă împotriva Consumului și Traficului de Droguri

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe