Newsflash
Știri

Zimmer Biomet Holdings deschide primul birou în România

de L. Budin - mai 18 2023
Zimmer Biomet Holdings deschide primul birou în România

Zimmer Biomet Holdings, lider mondial în tehnologie medicală, a marcat investiția de peste 3,5 milioane de euro și deschiderea primului birou din România printr-un eveniment oficial la ambasada SUA din București.

La eveniment au participat E.S. Kathleen Kavelec, ambasadorul SUA ȋn România, Alexandru Rafila, ministrul român al Sănătății, Diana Păun, consilier prezidențial pe sănătate publică, membri din conducerea Zimmer Biomet, oficiali guvernamentali și demnitari. Invitat special a fost Dumitru Prunariu, primul astronaut al României, se arată într-un comunicat. 

România este una dintre cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est și suntem mândri să investim aici. Misiunea noastră este să ȋmbunătățim experiența și rezultatele pacienților români, dar și să creștem eficiența operațiunilor spitalelor, clinicilor și universităților”, a spus Wilfred van Zuilen, președinte Europa, Orientul Mijlociu și Africa Zimmer Biomet.

Zimmer Biomet și-a deschis, de curând, primul birou din România, ȋn București, la Sema Parc. Investiția inițială are o valoare de peste 3,5 milioane de euro, iar pentru primul an, compania are ȋn plan angajarea a peste 30 de persoane.

Investiția și prezența directă a Zimmer Biomet în România sunt o dovadă a potențialului acestei țări de a deveni lider în inovație medicală. Suntem încântați să vedem companii precum Zimmer Biomet care investesc aici și contribuie la creșterea economică. Ȋn același timp, impulsionează îmbunătățirea rezultatelor asistenței medicale naționale și a perspectivelor medicale pentru cetățenii români, dar și pentru noi, cei care numim România «acasă»”, a declarat E.S. Kathleen Kavelec, ambasadorul SUA în România.

Investiția pe piața locală include o ofertă extinsă de educație medicală și o gamă tot mai mare de produse, soluții și tehnologii novatoare, inclusiv platforma ZBEdge™. Aceasta a fost construită pentru a furniza medicilor informații despre evoluția pacienților, ȋnainte, ȋn timpul și după intervenția chirurgicală, precum și pe parcursul ȋntregului proces de recuperare.

Pacienții din România nu au nevoie doar de medicamente inovative, ci și de tehnologii și dispozitive medicale noi, care să le salveze viața și să ȋi reinsereze ȋn societate mult mai rapid, iar ceea ce oferă compania Zimmer Biomet cred că poate răspunde acestui deziderat. Vom face ȋn așa fel ȋncât pacienții români să poată avea acces la ele, fără ca acest lucru să ȋi ȋmpovăreze financiar ȋn mod deosebit”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Anunțul intrării gigantului american pe piața din România a fost făcut ȋn toamna anului trecut, în cadrul Conferinței Societății Române de Ortopedie (SOROT). 

Decizia Zimmer Biomet de a deschide un birou propriu ȋn România este o dovadă a dezvoltării parteneriatului strategic dintre România și SUA și reflectă stabilitatea și potențialul de creștere al pietei românești. Pe segmentul de sănătate, investiția ȋn inovație, inteligență artificială și digitalizare sunt esentiale pentru a face față dinamicii ȋn evoluție a ȋngrijirii. Zimmer Biomet este un lider global ȋn ortopedie, cu un bogat istoric de inovare. Misiunea companiei, de a ȋmbunătăți calitatea vieții pacienților este și unul dintre obiectivele strategice ale reformării sistemului de sănătate din țara noastră”, a precizat prof. dr. Diana Păun, consilier prezidențial pe sănătate publică. 

Evenimentul de la Ambasada SUA marchează o etapă semnificativă în angajamentul Zimmer Biomet față de România, care va permite companiei să înțeleagă mai bine nevoile pacienților români și să contribuie la ȋmbunătățirea calității vieții acestora, se mai subliniază.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe