Newsflash
Știri

Workshop despre sindromul de burnout în mediul medical, organizat de UMFCD

de Florentina Ionescu - feb. 15 2023
Workshop despre sindromul de burnout în mediul medical, organizat de UMFCD

În 8 februarie 2023 a avut loc workshopul „Sindromul de burnout în mediul medical: prevalenţă, prevenţie, diagnoză, intervenţie”.

Disciplina Psihologie Medicală a Facultăţii de Medicină, UMF Carol Davila, în parteneriat cu Disciplina Epidemiologie 1 „Prof. Dr. Matei Balş” şi cu suportul oferit de Centrul de Inovație și e-Health, au organizat în ziua de 8 februarie 2023 workshopul „Sindromul de burnout în mediul medical: prevalenţă, prevenţie, diagnoză, intervenţie”. 

burnout

Manifestarea a reprezentat o extensie către profesioniştii din domeniul sănătăţii aflaţi în formare postuniversitară (rezidenţi ai disciplinelor de Epidemiologie şi de Sănătate Publică şi Management) a workshopului anterior pe această temă.

Workshopul anterior a fost organizat în 15 şi 16 decembrie 2022 şi a fost dedicat exclusiv studenţilor la Medicină, se arată pe pagina oficială de Facebook a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD).

Cu acest prilej a fost realizată şi diseminarea la nivel local a rezultatelor de până în prezent ale proiectului european Erasmus+ BENDiT-EU (Burnout Education, Normatives and Digital Tools for European Universities) din perioada 2020-2023.

Proiectul este coordonat de cadrele didactice de la disciplina Psihologie Medicală de la Facultatea de Medicină, UMF Carol Davila din Bucureşti. 

Acestea realizări includ Manualul de Burnout, Platforma Web de Burnout, Curriculumul pentru studenţi (centrat pe diagnoza, prevenţia şi intervenţia în sd.burnout), precum şi ghidul Train-the-Trainer pentru personalul didactic.

Activităţi practice 

Participanţii au luat cunoştinţă de rezultatele proiectului, au obţinut informaţii relevante privind sindromul de burnout în mediul medical şi au participat la diverse activităţi practice (dezbateri, focus grup) care au permis dobândirea de noi cunoştinţe pe această temă şi întărirea celor existente.

Feedbackul primit la sfârşitul workshopului a fost foarte bun, participanţii fiind interesaţi de continuarea organizării acestui gen de manifestări în cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Coorganizatori au fost: conf. dr Daniela Piţigoi (Disciplina Epidemiologie 1 „Prof. Dr. Matei Balş”, Facultatea de Medicină, UMF Carol Davila – Bucureşti) și conf. dr Ovidiu Popa-Velea (Disciplina Psihologie Medicală, Facultatea de Medicină, UMF Carol Davila – Bucureşti).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe