Newsflash
Internaționale

Una din şase persoane se confruntă cu infertilitatea la nivel global

de Dorina Novac - apr. 5 2023
Una din şase persoane se confruntă cu infertilitatea la nivel global

Infertilitatea afectează aproximativ una din şase persoane la nivel global, potrivit unui nou raport dat luni publicităţii de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit raportului, circa 17,8% din populaţia adultă din ţările cu venituri mari se confruntă cu infertilitatea, în timp ce 16,5% din populaţia adultă din ţările cu venituri mici şi mijlocii este afectată, scrie Agerpres.

infertilitate

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că raportul pune în evidenţă faptul că infertilitatea nu discriminează.

Citește și: Infertilitatea, diagnosticul care poate fi învins

„Proporţia absolută de persoane afectate arată nevoia de a extinde accesul la servicii medicale pentru fertilitate şi de a ne asigura că această problematică nu mai este marginalizată în cercetarea şi politicile din domeniul sănătăţii, astfel încât modalităţi sigure, eficiente şi accesibile de a deveni părinte să fie disponibile celor care au nevoie de ele”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit definiţiei OMS, infertilitatea este o boală a sistemului reproducător masculin sau feminin, caracterizată prin imposibilitatea de a obţine o sarcină după 12 luni sau mai mult de relaţii sexuale regulate neprotejate.

„Poate cauza un disconfort semnificativ, stigmat şi dificultăţi financiare, afectând bunăstarea mintală şi psihosocială a oamenilor”, a mai precizat OMS.

Prevenţia, diagnosticul şi tratamentul infertilităţii au rămas subfinanţate şi inaccesibile din cauza costurilor ridicate, stigmatului social şi disponibilităţii limitate, se mai precizează în raport.

OMS a ajuns la aceste concluzii după ce a selectat şi evaluat 133 de studii din peste 12.000 de cercetări realizate la nivel global în perioada 1990-2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe