Newsflash
Știri

Trei spitale militare redeschid sectoare pentru tratarea pacienţilor COVID

de L. Budin - aug. 4 2022
Trei spitale militare redeschid sectoare pentru tratarea pacienţilor COVID

Ministerul Apărării Naționale anunță că trei spitale militare din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara redeschid sectoare pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

La solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a județului Sibiu, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” va redeschide joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziție cinci paturi, se arată într-un comunicat MApN.

test-pcrrr

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID având cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate.

La solicitarea prefecturii și a DSP Timiș, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) Timișoara din data de 22 iulie, numărul de pacienți internați crescând progresiv până la 19 pacienți internați în prezent.

Având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, Direcția medicală a MApN a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport COVID-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se mai spune în document.

În plan intern, Direcția medicală a MApN a dispus luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea numărului de infectări la toate structurile din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

MS vrea să asigure cadrul care să permită raportarea infecţiilor nosocomiale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe