Newsflash
Știri

Tabăra de Diabet Constanța: jocuri pentru copii, informație pentru părinți

de L. Budin - aug. 31 2022
Tabăra de Diabet Constanța: jocuri pentru copii, informație pentru părinți

Paisprezece familii cu copii cu diabet din Constanţa şi din judeţul Constanţa au participat duminică, 28 august, într-o tabără de o zi, la mare.

Patru tineri cu diabet, acum adulţi, din generaţia anului 2008, al înfiinţării Asociaţiei Sweet Land Constanţa, au fost voluntari pentru cei mici, se arată într-un comunicat.

tabara-copii-mare

În programul zilei au fost incluse atelierul de pictură pe sticlă şi jocuri la Intelect Parc, vizite la Delfinariul şi Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

În timp ce copiii au fost implicaţi în diferite jocuri, părinţii lor au discutat cu psihologul Mirela Sârbu şi cu doi medici diabetologi, dr. Alina Chiriţă şi dr. Roxana Maraloi, despre cum pot gestiona mai bine rolul de părinte al unui copil cu diabet.

Activităţile din tabăra de o zi s-au încheiat cu un instructaj despre sănătatea danturii, realizat de medicul stomatolog, dr. Doina Scripca, un test pentru evaluarea cunoştinţelor şi înmânarea cadourilor oferite de sponsori, alături de diploma participării la eveniment.

Cele 14 familii participante au avut transportul dus-întors asigurat de către membrii Lions Club Constanţa, respectiv de către un voluntar activ al Asociatiei Sweet Land Constanţa, George Pletea.

Un asemenea proiect ne-a dat ocazia să ştim mult mai bine care sunt problemele cu care se confruntă copiii şi tinerii cu diabet, familiile lor, şi, mai ales, cum ne putem implica pe viitor pentru a-i ajuta. Chiar la finalul zilei ne-am dat seama că o serie de campanii de informare, educaţie şi consiliere în şcoli, în mod special în cele în care învaţă tinerii prezenţi astăzi în tabără, înseamnă o prioritate”,  a declarat Corneliu Peleanu, preşedinte Lions Club Constanţa.

Workshopuri în stomatologie, organizate de Liga Studenților la Medicină Dentară București

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe