Newsflash
Știri

Ziua persoanelor cu dizabilități: Cameră Senzorială pentru 300 de copii cu autism

de L. Budin - dec. 5 2022
Ziua persoanelor cu dizabilități: Cameră Senzorială pentru 300 de copii cu autism

De Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități (3 decembrie) s-a inaugurat o Cameră Senzorială, pentru terapia a 300 de copii cu dezvoltare atipică îngrijiți de Asociația CONIL.

Proiectul a fost finanțat de Transavia și va completa cele 25.200 de ore de terapie și tratament pentru copiii îngrijiți de Asociația CONIL.

camera2

Camera Senzorială sau camera Sonelzen plasează copilul-pacient într-un mediu liniștitor și stimulant (mediu multisenzorial controlat) în care se monitorizează parametrii terapeutici, prin care se urmărește atingerea unei stări de bine și a unui echilibru - elemente esențiale în terapia copiilor cu tulburări de spectru autist”, se arată într-un comunicat.

Camera este dotată cu echipamente menite să stimuleze vederea, simțul tactil, auzul, mirosul, gustul. Prin intermediul acestui sistem, copiii cu cerințe speciale beneficiază de sesiuni de terapie și tratament non-invazive, non-directive și care nu necesită comunicare verbală.

Controlate direct de către copilul-pacient și nu de către terapeut, acestea permit micuțului cu autism să își descopere simțurile și să își exprime emoțiile și sentimentele, se subliniază în document.

Știm că, adesea, un diagnostic copleșitor de acceptat ca părinte este dublat de dificultatea de a găsi resurse financiare și modalități eficiente de a ajuta copiii să depășească dizabilitatea și să aibă o viață cât mai normală”, a spus Theodora Popa, vicepreședinte Transavia.

Sprijinul primit pentru dezvoltarea Camerei Senzoriale de ultimă generație este benefic pentru copiii cu tulburări de spectru autist, cu dificultăți în procesarea și integrarea anumitor informații senzoriale, lucru care le creează probleme de adaptare pentru viața de zi cu zi, a ținut să sublinieze, la rândul ei, Adela Hanafi, președintele Asociației CONIL

Din 2010, asociația asigură educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diverse dizabilități, autism, sindrom Down, retard mediu sau epilepsie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe