Newsflash
Știri

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, marcată astăzi

de Dorina Novac - sept. 17 2020
Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, marcată astăzi

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului este marcată la 17 septembrie. Aceasta a fost instituită în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS.

Potrivit Ministerului Sănătății, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului reprezintă un prilej de conștientizare din partea publicului și implicare a acestuia pentru creșterea globală a înțelegerii și solidarității, care să conducă la acțiuni comune în vederea promovării siguranței pacientului.

ziua mondiala a pacientului
Sursă imagine: Pixabay

 

Anul acesta, tema care marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este „Siguranța Profesioniștilor în Sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului”, sub sloganul „Profesioniști în sănătate în siguranță, pacienți în siguranță”.

„Pandemia cu virusul Sars-CoV-2 a dezvăluit provocările uriașe și riscurile pentru lucrătorii în sănătate. Mulțumesc, încă o dată, personalului medical pentru implicare și munca depusă, în special în această perioadă. Urez sănătate celor 2900 colegi care au nevoie de asistență medicală fiind infectați cu noul coronavirus. Gândul meu se îndreaptă și către familiile celor care au pierdut lupta”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe