Newsflash
Știri

Ziua mondială a rinichiului

de Dr. Sorina VASILE - mar. 15 2012
Ziua mondială a rinichiului

   Spitalul Clinic de Nefrologie a organizat miercuri, 7 martie a.c., o întâlnire cu presa pentru a consemna Ziua mondială a rinichiului, celebrată anual la 8 martie. În cadrul discuţiilor, au luat cuvântul dnii prof. dr. Eugen Moţa, preşedintele Societăţii de Nefrologie din România, acad. Ioanel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, prof. dr. Gabriel Mircescu şi prof. dr. Mircea Penescu, directorul medical, respectiv managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila“ Bucureşti. Subiectele dezbătute au vizat lipsa măsurilor de prevenţie şi diagnostic precoce în ceea ce priveşte boala cronică de rinichi, dar şi necesitatea unor politici coerente care să încurajeze transplantul de rinichi. România este pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ce priveşte numărul de transplanturi renale. În plus, se aproximează că, din cei aproape două milioane de români cu afecţiuni renale, doar 2% sunt diagnosticaţi şi trataţi corect.

   De Ziua mondială a rinichiului, Spitalul „Dr. Carol Davila“ a oferit, pentru doritori, analize gratuite ale funcţiei renale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe