Newsflash
Știri

Ziua Mondială a Menopauzei, marcată astăzi

de Florentina Ionescu - oct. 18 2021
Ziua Mondială a Menopauzei, marcată astăzi

Medicii specialiști le amintesc doamnelor că există opțiuni pentru îmbunătățirea sănătății și stării de bine la menopauză.

În 18 octombrie, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Menopauzei, eveniment de conștientizare și de atragere a atenției asupra menopauzei și asupra opțiunilor existente pentru îmbunătățirea sănătății și stării de bine a femeilor aflate în această perioadă. 

menopauza

Potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul femeilor cu vârsta de peste 60 de ani va crește de la aproximativ 336 de milioane, câte erau înregistrate în anul 2000, la peste un miliard în 20501.

În aceste condiții, specialiștii consideră că sistemele de sănătate trebuie să fie cât mai bine pregătite să acorde o atenție sporită stării lor de sănătate, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

În contextul Zilei Mondiale a Menopauzei, Societatea Română de Endocrinologie lansează proiectul de informare Menopauza - Important de știut, prin care se dorește transmiterea de la specialiști către publicul vizat a unor informații științifice legate de problematica menopauzei.

„Menopauza este o perioadă prin care trece orice femeie, o perioadă cu provocări specifice pentru sănătate, ce trebuie tratate ca atare. Este important, însă, ca femeile să știe că există metode și soluții pentru a parcurge această perioadă mai ușor, pentru a reduce simptomele și a avea o calitate a vieții crescută.  Pentru aceasta, însă, trebuie să se prezinte la medic, care le poate îndruma și ajuta. Nu trebuie uitat că un stil de viață sănătos și adecvat este unul dintre pașii importanți inclusiv în această perioadă”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană (foto), președintele Societății Române de Endocrinologie.

catalina poiana stire medici

Anul acesta focusul Zilei Mondiale a Menopauzei este sănătatea oaselor. Osteoporoza de postmenopauză afectează calitatea vieții femeii din cauza pierderii de masă osoasă înregistrată în această perioadă, prin accentuarea resorbției osoase ca urmare a scăderii estrogenilor, potrivit sursei citate.

În cadrul proiectului Menopauza – Important de știut, Societatea Română de Endocrinologie organizează astăzi, de la ora 19:00, un eveniment de informare destinat tuturor femeilor din România. Conferința va fi transmisă pe pagina de Facebook a Societății Române de Endocrinologie.

Pe scurt, evenimentul din această seară poate fi descris în cuvinte precum: conștientizare; informare; identificarea unor opțiuni de sprijin disponibile pentru îmbunătățirea sănătății și a stării de bine a femeilor în perioada menopauzei; teme care abordează problematica și implicațiile menopauzei asupra stării de sănătate și de bine a femeii.

S-ar putea să vă intereseze și:

Esențialul despre menopauză


Notă autor:

Referințe:

https://www.who.int/ageing/publications/Women-ageing-health-lowres.pdf

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe