Newsflash
Știri

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități: expo cu obiecte din ceramică

de L. Budin - dec. 3 2021
Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități: expo cu obiecte din ceramică

Obiecte decorative din ceramică, realizate de persoane cu dizabilități, pot fi admirate și achiziționate până pe 3 ianuarie, în cadrul unei expoziții, la Primăria Sectorului 1 din Capitală.

Expoziția „Blue & White” este organizată cu ocazia „Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități”, marcată anual pe 3 decembrie, se arată într-un comunicat.

Obiecte expozitie 1

Obiectele decorative (vase, suporturi de lumânări) și de uz casnic (căni, farfurii, carafe, castroane), pictate și decorate cu migală, sunt realizate manual de persoane cu dizabilități, în cadrul atelierului de ceramică de la Nazarcea Grup, unitate protejată autorizată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 (DGASPC Sector 1).

În acest sector funcționează, de 10 ani, Nazarcea Grup, prima întreprindere socială din România creată de o autoritate publică locală,  în care majoritatea angajaților sunt persoane cu dizabilități. În toată această perioadă, la Nazarcea Grup au fost angajate 134 de persoane cu diferite dizabilități – și pentru multe, a fost și primul loc de muncă din viața lor.

În cele șapte ateliere ale unității, angajații fac pâine, realizează produse din ceramică, tipăresc materiale promoționale, spală  și calcă haine,  curăță covoare și autoturisme, croiesc și cos la mașină obiecte de îmbrăcăminte.

Angajaţii  sunt remuneraţi pentru munca prestată şi beneficiază de toate drepturile unui salariat. Persoanele cu dizabilități care lucrează aici beneficiază de un program de lucru special, adaptat problemelor de sănătate individuale.

Expoziția este deschisă de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30, iar obiectele pot fi achiziționate de doritori. Accesul le este permis vizitatorilor cu certificat verde.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe