Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua inimii

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ miercuri, 5 octombrie 2011

   La 29 septembrie a.c. a fost marcată Ziua Mondială a Inimii, anul acesta având tema „O lume, un cămin, o inimă“. Mesajul este că 80% din decesele premature prin boli cardiace pot fi evitate dacă persoanele fac schimbări în stilul de viaţă şi controlează cei trei principali factori de risc pentru bolile de inimă: fumatul, mâncarea nesănătoasă şi inactivitatea fizică. Punctul de pornire este căminul, copiii putând fi cheia pentru schimbările de atitudine în familie. Recomandările sunt: prepararea de mese sănătoase, cu multe vegetale; activitatea fizică zilnică, reducerea timpului petrecut în faţa televizorului (cel mult două ore zilnic); cunoaşterea valorilor proprii ale TA, IMC, colesterolemiei şi glicemiei, ce oferă indicaţii cu privire la riscul cardiovascular. Efectul râsului asupra fluxului sanguin arterial este notabil: cercetări recente au arătat că acesta se măreşte cu 22% la persoanele care privesc un film amuzant, dar scade cu 35% în cazul celor care urmăresc un film stresant. Şi muzica are efecte importante: cea în tempo rapid duce la creşterea frecvenţei respiratorii, cardiace şi a TA, în timp ce muzica lentă determină scăderea frecvenţei cardiace. Prevenţia bolilor cardiace prin modificarea stilului de viaţă se află acum în centrul politicilor de sănătate publică ale Societăţii Europene de Cardiologie.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.