Newsflash
Știri

Ziua celulei stem

de Marian CÂMPEANU - oct. 19 2011
Ziua celulei stem
   Cord Blood Center  a propus ca 6 octombrie să marcheze Ziua Naţională a Celulei Stem, la această dată, în urmă cu 23 de ani, sub îndrumarea dnei prof. dr. Eliane Gluckman realizându-se primul transplant de celule stem, la Paris. În acest sens, a fost lansată o petiţie online, cu scopul de a creşte nivelul de informare privind celulele stem, după cum a declarat dl dr. Tudor Panu, manager al băncii de celule stem amintite, în cadrul unei conferinţe de presă. Prezent la eveniment, dl prof. dr. Radu Vlădăreanu a subliniat importanţa depozitării grefelor din sângele placentar, extrem de necesară mai ales în cazurile cu probleme la primul copil, dar indicată tuturor cuplurilor.
   În România sunt diagnosticaţi anual între 80 şi 120 de copii cu diverse forme de leucemie, din care 10–20% cazuri severe, cu indicaţie de transplant de celule stem. În prezent, la nivel mondial există peste 20.000 de pacienţi transplantaţi cu succes cu grefe din sângele placentar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe