Newsflash
Știri

Zilele UMF „Carol Davila“

de - oct. 9 2009
Zilele UMF „Carol Davila“

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti a celebrat debutul Zilelor Universităţii, concomitent cu deschiderea oficială a anului universitar. „Zilele Universităţii“ s-au desfăşurat în perioada 1–7 octombrie 2009, printr-o serie de activităţi academice şi culturale dedicate Medicinii româneşti. (...)

   Evenimentele au început cu deschiderea oficială a anului universitar şi a „Zilelor Universităţii“. De notat alocuţiunile dlui prof. dr. Florian Popa, rectorul UMF „Carol Davila“, a dnei prof. dr. Monica Pop, prorector pe probleme sociale şi a decanului Facultăţii de Medicină, dl prof. dr. Victor Stoica. Invitat de onoare, dl prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a rostit o alocuţiune, iar acad. Laurenţiu M. Popescu a ţinut un curs festiv. Aceste manifestări au fost completate de deschiderea oficială a „Zilelor Studenţilor Medicinişti“, a „Zilei Bibliotecii Universitare“, ediţia a X-a, şi a „Salonului Naţional de Carte Universitară“, ediţia a V-a. A avut loc de asemenea Depunerea jurământului promoţiei 2009, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Inaugurarea amfiteatrului „Gheorghe Boboc“ din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară şi prezentarea Revistei „Farmacia“–ISI, în cadrul Facultăţii de Farmacie, ca şi Simpozionul „Societăţii Naţionale de Neuroştiinţe“, în Amfiteatrul Mare al Facultăţii de Medicină, au constituit unele dintre cele mai importante momente ale acestor festivităţi. S-au inaugurat, de asemenea, următoarele expoziţii de artă: „Personalităţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti“, la Facultatea de Medicină – Sala de consiliu, „Aniversări şi comemorări 2009“, în cadrul Facultăţii de Medicină – Sala de lectură „Toma Ionescu“, „Cartea Universitară – Necesitate şi Pasiune“ în holul central al Facultăţii de Medicină şi „Fotomed“, expoziţia de fotografie a studenţilor medicinişti, în holul amfiteatrelor Facultăţii de Medicină. Expoziţiile au fost deschise publicului, pe parcursul „Zilelor Universităţii“. A putut fi vizitată şi expoziţia „Rectori ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti“, în holul de onoare al Rectoratului. În cadrul concertului oferit de Orchestra medicilor „Dr. Ermil Nichifor“ (6 octombrie, Ateneul Român), profesorului doctor Eliot Sorel i-a fost conferit titlul de doctor honoris causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“.
   „Ultima noapte de vacanţă, prima dimineaţă de curs“, eveniment găzduit de Casa Studenţilor, precum şi programul integral al manifestărilor pot fi vizionate pe pagina de internet a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti: www.univermed-cdgm.ro. (Din cuprinsul informaţiilor transmise redacţiei de dna Simona Wist, PR Manager, Sănătatea Media Group şi de Rectoratul UMF „Carol Davila“.)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe