Newsflash
Știri

Zilele Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București

de Florentina Ionescu - sept. 1 2022
Zilele Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București

Cu prilejul aniversării Zilelor Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” are loc inaugurarea departamentelor de Radiologie Intervențională și Imagistică prin Rezonanță Magnetică din Spitalul clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”.

Odată cu sărbătorirea a 50 de ani de activitate, începand de astăzi, 1 septembrie, SCU „Sf. Pantelimon” București își extinde oferta de servicii medicale, prin inaugurarea a două departamente noi în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

zilele spitalului sf. pantelimon

Angiograf Philips Azurion 7 C20

Sistemul de angiografie de ultimă generație, Azurion 7 C20, încorporează tehnologiile consacrate Philips, în ceea ce privește calitatea imaginii, algoritmii de reducere a dozei de radiație, modul de lucru și fiabilitatea sistemului.

Sistemul Azurion 7 C20 prezintă un detector digital cu rezoluție înaltă, care, împreuna cu întregul lanț imagistic al sistemului, asigură o calitate excelentă a imaginii. Mai mult, configuraţia echipamentului înglobează o suită complexă de instrumente software avansate, cu aplicabilitate în sfera radiologiei intervenţionale neurologice, oncologice și vasculare periferice. Practic, sistemul este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare asigurării unui diagnostic clinic corect, rapid şi precis, cu minimul iradiere pentru pacient şi pentru personalul medical.

Azurion introduce un nou concept pentru fluxul de lucru. Acesta integrează soluţii avansate de vizualizare, module de control noi şi optimizate, tehnologii de lucru „în paralel”, concepute pentru a ajuta comunicarea în cadrul echipei medicale, creşterea eficienţei procedurilor şi reducerii complicaţiile, conform sursei menționate.

Instalație rezonanță magnetică Philips Ambition X 1.5T

Echipamentul face parte din ultima generație de dispozitive de imagistică prin rezonanță magnetică, fiind bazat pe o tehnologie complet digitală.

Pe lângă faptul că echipamentul are o configurație complexă, care permite efectuarea tuturor tipurilor de investigații clinice, indiferent de complexitate, seria Ambition X este echipată cu un magnet revoluționar, dotat cu tehnologia „BlueSeal”, ce permite răcirea magnetului cu doar 7 litri de heliu. Asta înseamnă că departamentul va putea deservi un flux mare de pacienți, fără întreruperi, cu costuri de exploatare reduse și cu impact minim asupra mediului înconjurător.

Reamintim că Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” este cel mai mare spital de urgență din zona de est a Bucureștiului, deservind o proporție importantă din populația zonei metropolitane București-Ilfov și din județele limitrofe.

„Noile departamente vor avea o contribuție importantă în creșterea calității actului medical pentru pacienții spitalului, atât prin facilitarea unui diagnostic mai rapid și mai precis, cât și prin accesul la tehnici de tratament moderne, cu durată de spitalizare redusă și cu complicații minime.”, se arată în comunicat.

De 50 de ani în slujba pacienților

Din programul evenimentului Zilele Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București vor face parte: prezentări, workshopuri, dezvelirea unei plăci comemorative cu ocazia împlinirii celor 50 de ani de activitate ai spitalului, simpozioane, va fi chiar și o secțiune dedicată prezentărilor lucrărilor în Ortopedie-Traumatologie ș.a.m.d.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe