Newsflash
Știri

Zilele Dermatologiei la Sibiu: actualităţi, perspective şi provocări

de L. Budin - oct. 5 2022
Zilele Dermatologiei la Sibiu: actualităţi, perspective şi provocări

Între 6 și 8 octombrie are loc cea de-a cincea ediţie a conferinţei „Zilele Dermatologiei la Sibiu”, cu tema „Actualități, perspective și provocări în dermatologie”.

Evenimentul se desfășoară în format hibrid, se arată într-un comunicat. 

zilele-dermatologiei-sb

Manifestarea ştiinţifică, organizată la Hotelul Ramada Sibiu sub egida Universităţii „Lucian Blaga” din municipiu, cu sprijinul Societăţii Române de Dermatologie şi în colaborarea cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, este creditată de Colegiul Medicilor din România cu puncte EMC. Va fi prezidată de prof. univ. dr. Maria Rotaru, medic şef al Secţiei Clinice Dermatologie a SCJU Sibiu.

Pentru medicii rezidenţi şi pentru studenţi participarea este gratuită.

Din comitetul de organizare fac parte conf. univ. dr. Cipăian Călin, directorul medical al SCJU Sibiu şi medici dermatologi din cadrul spitalului: conf. univ. dr. Iancu Gabriela, dr. Vâlsan Codruţ şi dr. Mihulecea Cristina.

Ne bucurăm că, după doi ani de pandemie, reuşim să ne întâlnim şi faţă în faţă, pentru că o comunicare în context social face ca relevanţa, importanţa şi conţinutul mesajului să crească, să fie mai eficiente. Le mulţumesc colegilor din comitetul de organizare şi celor din comitetul ştiinţific, tuturor participanţilor din Sibiu şi din ţară precum şi sponsorilor. Şi în acest an vom avea o tematică diversă şi un conţinut de calitate axat pe ceea ce este actual în dermatologie, pe noutăţile din domeniu dar şi orientat către perspectivele acestei specialităţi, în corelaţie cu alte specialităţi medicale”, a declarat prof. univ. dr. Maria Rotaru, SCJU Sibiu.

Participanţii vor avea parte, timp de trei zile, de un program ştiinţific, sub forma sesiunilor de lucrări şi simpozioanelor care vor fi susţinute de profesionişti din domeniul dermatologiei şi a altor specialităţi medicale din centrele universitare din România: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Târgu-Mureş, Braşov, Craiova şi Sibiu.

Conferinţa reprezintă o importantă oportunitate pentru medicii sibieni de a-şi prezenta realizările şi experienţa în diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor precum şi de a acumula informaţii de valoare de la colegii din cele mai importante centre universitare. De asemenea, este o ocazia pentru rezidenţi şi studenţi de a-şi completa cunoştinţele, cu atât mai mult cu cât pentru aceştia participarea este gratuită. Vom dezbate împreună patologia cancerelor cutanate, a bolilor inflamatorii cutanate, patologia venoasă periferică şi multe alte teme de interes şi sunt convinsă că vom avea un eveniment de o înaltă ţinută ştiinţifică”, a mai adăugat prof. univ. dr. Maria Rotaru.

România solicită ajutorul UE pentru tratarea pacienților cu variola maimuței

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe