Newsflash
Știri

Zilele Arhitecturii Balneare la Govora: artă și patrimoniu pentru comunitate

de L. Budin - aug. 26 2022
Zilele Arhitecturii Balneare la Govora: artă și patrimoniu pentru comunitate

Timp de trei zile, patrimoniul construit al Băilor Govora devine şi anul acesta principala atracţie a staţiunii, fiind pus în valoare prin tururi ghidate, proiecţii de film și video mapping.

Băile Govora este o staţiune balneară cu o identitate arhitecturală distinctivă care păstrează, alături de Parcul Balnear, poveştile oraşului, se arată într-un comunicat. Cu toate acestea, numeroasele clădiri istorice sunt, de multe ori, nefolosite sau într-o stare avansată de degradare, ceea ce afectează imaginea localităţii şi felul în care comunitatea se raportează la moştenirea sa culturală.

studiogovora2
Sursă foto: Facebook Studiogovora

 

În continuarea efortului de a apropia patrimoniul de comunitatea locală şi vizitatori, precum şi de a declanşa iniţiative de intervenţie şi restaurare, Studiogovora organizează, între 1 şi 4 septembrie, a treia ediţie a Zilelor Arhitecturii Balneare. Studiogovora reprezintă un colectiv de specialişti dedicaţi promovării şi reabilitării patrimoniului stațiunii.

Activităţile de anul acesta reunesc arta, patrimoniul şi comunitatea, încurajând publicul să descopere întregul oraş:

  • Se vor face proiecții de film: Jocuri de putere (2018), Petit Maman (2021) şi documentarul România Sălbatică (2021) - oferite de Transilvania Film;
  • Două locuri istorice din oraş vor găzdui expoziţii despre patrimoniul arhitectural. În timp ce la Izvorul Ferdinand vor fi expuse proiecte de restaurare realizate de studenţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti pentru clădirile emblematice ale zonei balneare - Pavilionul de băi, Uzina Electrică şi Hotelul Statului 1, la Cazinou se va putea parcurge expoziţia tematică Arhitectura Balneară din Govora.
  • Se va organiza un visual party cu Atmann la Uzina Electrică, urmat, a doua zi, de un recital de jazz la Amfiteatrul din parc cu Ana Maria Galea (voce) şi Daniel Csikos (pian).
  • Vineri, sâmbătă şi duminică vor avea loc tururi ghidate despre istoria şi patrimoniul balnear.

Zilele Arhitecturii Balneare la Govora speră să atragă noi entuziaşti ai patrimoniului şi nu numai, oferind numeroase oportunităţi de petrecere a timpului liber şi totodată de explorare a unor noi faţete culturale locale. Programul complet al evenimentului poate fi accesat aici.

Evenmentul este organizat de Studiogovora, în parteneriat cu Primăria Oraşului Băile Govora şi SC Băile Govora SA, şi este realizat cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Fundaţiei Comunitare Vâlcea, Epson, Amural şi Asociaţia VIRA.

Activiștii Greenpeace România protestează în mijlocul albiei secate a Dunării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe