Newsflash
Știri

Zile libere plătite pentru cei care se vaccinează anti-COVID

de L. Budin - iun. 29 2021
Zile libere plătite pentru cei care se vaccinează anti-COVID

Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de o zi liberă plătită.

Ziua liberă, care nu se include în durata concediului de odihnă, se acordă în baza adeverinței de vaccinare, pentru fiecare doză efectuată, informează Agerpres. Și elevii și stundenții primesc o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare.

camera-deputatilor
Sursă foto: Facebook Parlamentul României - Camera Deputaților

 

Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi, se mai arată în proiect.

Cadrele militare în activitate primesc câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Dispoziţiile nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă, prin grija angajatorului.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia”, se spune în textul actului normativ.

 

Pe 17 mai, Senatul respinsese proiectul, în calitate de prim for sesizat, însă Camera l-a adoptat decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe