Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Zgomotul şi morbiditatea

Viața Medicală
Dr. C. M. vineri, 8 aprilie 2011

   Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. (...)

   Anual, în ţările vestice ale regiunii OMS Europa, zgomotul din trafic este răspunzător pentru pierderea a peste un milion de ani de viaţă sănătoasă în detrimentul bolii, dizabilităţii sau morţii premature. Aceasta este concluzia principală a primulului raport, făcut recent public de OMS, cu privire la impactul zgomotului ambiant asupra sănătăţii, considerat din acest punct de vedere al doilea ca magnitudine printre factorii de mediu, după poluarea aerului. Zgomotul provenit de pe şosele, căi ferate şi aeroporturi deranjează una din trei persoane în timpul zilei şi provoacă în cursul nopţii tulburări de somn la una din cinci persoane, crescând riscul bolilor cardiovasculare şi al hipertensiunii arteriale. „Sperăm că aceste date vor determina guvernele şi autorităţile locale să introducă, la nivel naţional şi local, politici de control al zgomotului, care să protejeze sănătatea europenilor“, a declarat dna Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al OMS. Studiul care stă la baza raportului recent prezentat s-a desfăşurat în ţările vest-europene, în sud-estul continentului problema fiind insuficient cercetată.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.