Newsflash
Știri

Zentiva aniversează 60 de ani de prezență în România

de Dr. Laura Davidescu - mai 13 2022
Zentiva aniversează 60 de ani de prezență în România

Liderul pieţei de generice din România marchează 60 de ani de producţie neîntreruptă de medicamente în ţara noastră.

Zentiva 1

Fondată în 1962, fosta Uzină de Medicamente București a raportat, în 2021, o cifră de afaceri de 203 milioane de euro. În prezent, una din zece cutii de medicamente vândute în farmaciile din România este produsă de Zentiva, iar în spital, proporţia ajunge chiar la una din patru, dacă ne gândim că din portofoliul companiei fac parte substanţe precum hidrocortizon, metamizol (Algocalmin) sau furosemid. Astfel, peste 40 de milioane de pacienţi din cele 34 de pieţe de desfacere sunt trataţi cu medicamente de la Zentiva. Peste 60% din producţie este exportată, principalele destinaţii fiind Germania și Franţa.

Cele mai importante arii terapeutice acoperite de medicamentele Zentiva sunt cardiovasculară, oncologică și respiratorie, cărora li se va adăuga, din acest an, și diabetul zaharat.

„Deși a rămas pe același amplasament de la fondare, puţine mai pot fi recunoscute din fabrica noastră, în urma investiţiilor de 44 milioane de euro, realizate doar în ultimii 12 ani. Păstrăm cultura responsabilităţii în producţia de medicamente, tradiţia, pasiunea și experienţa pentru a le transfera în viitor, cu același angajament de a sprijini milioane de pacienţi, medici, angajaţi, parteneri, comunităţi și un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toţi”, a declarat Simona Cocoș, directorul general Zentiva România și Republica Moldova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe