Newsflash
Știri

Zborurile din și spre Marea Britanie și Irlanda de Nord au fost suspendate în România

de Dorina Novac - dec. 21 2020
Zborurile din și spre Marea Britanie și Irlanda de Nord au fost suspendate în România

Zborurile din și către Marea Britanie și Irlanda de Nord au fost suspendate, pentru o perioadă de 14 zile, prin hotărârea emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de duminică Hotărârea nr. 61 prin care introduce Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

zboruri suspendate
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit documentului, decizia a fost luată din cauza apariţiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Citește și: Ce se știe despre noua variantă de coronavirus

„Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00:00”, se arată în hotărârea CNSU.

De asemenea, au fost suspendate zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Citește și: Lista țărilor din „zona galbenă” a fost actualizată

„Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19:00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe