Newsflash
Știri

„Zâmbet și educație” – proiect pentru sănătatea orală a copiilor

de Dorina Novac - mar. 17 2023
„Zâmbet și educație” – proiect pentru sănătatea orală a copiilor

Oana Sivache, directorul general adjunct ASSMB, a participat la conferința care a marcat închiderea proiectului-pilot „Zâmbet și Educație”, implementat de UMF „Carol Davila” București.

proiect

„Asistența stomatologică școlară a copiilor din București este un model unic în România, ca anvergură și servicii oferite. Sper ca, prin efortul tuturor celor implicați, să avem în curând un Centru de Excelență la București și să redăm astfel stomatologiei demnitatea pe care o merită”, a precizat Oana Sivache.

Citește și: Protocol de colaborare privind promovarea sănătății elevilor din București

Proiectul, care s-a desfășurat în perioada februarie 2022 - februarie 2023, a realizat o evaluare la nivelul școlarilor din ciclul primar și gimnazial, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, în vederea formulării și promovării de politici de sănătate publică pentru prevenirea și tratamentul bolilor care afectează sănătatea orală.

„Mesajul pe care ar trebui să-l trimitem după un astfel de proiect-pilot este să venim cu toate elementele care pot să ducă la conduita unui program de prevenție și îmbunătățirea calității vieții și a sănătății orale”, a menționat prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

La finalul evenimentului, organizat în Sala de Consiliu a Palatului Facultății de Medicină, studenții și medicii rezidenți care au colectat și au prelucrat datele din cadrul studiului, în calitate de voluntari, au primit diplome pentru efortul lor din partea conducerii UMF „Carol Davila” București.

„În cadrul acestui proiect, poate cea mai importantă etapă a fost monitorizarea prin medicii școlari a riscului de carie la copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Ne-am dat seama că nu putem finaliza un proiect de o asemenea anvergură de unii singuri”, a subliniat dr. Silviu Mirel Pițuru, prorector UMF „Carol Davila”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe