Newsflash
Știri

Vrancea: screening pentru depistarea tuberculozei în 13 comune

de L. Budin - aug. 5 2022
Vrancea: screening pentru depistarea tuberculozei în 13 comune

În comunele respective se va deplasa o caravană mobilă - un cabinet mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei.

Populaţia din treisprezece comune ale judeţului va putea beneficia de o activitate de screening pentru depistarea precoce a tuberculozei, grație inițiativei Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și a fundaţiei Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea, citat de Agerpres.

screening-tb
Sursă foto: Facebook 

 

Activitatea de screening TB în județ are loc în perioada 16 august - 30 septembrie, fiind derulată în cadrul proiectului POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce a tuberculozei, inclusiv a tuberculozei latente”. 

Au fost selectate 13 comunităţi pentru a face parte diun acest program, în funcţie de numărul de cazuri înregistrate. Astfel, caravana va ajunge la Slobozia Bradului, Sihlea, Tâmboeşti, Chiojdeni, Gugeşti, Coteşti, Vânători, Reghiu, Ţifeşti, Vidra, Pufeşti, Păuneşti şi Homocea, se mai precizează în comunicat.

În urban există un medic la 171 de locuitori, iar în rural, unul la 1.594 de locuitori

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe