Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vrancea: screening pentru depistarea tuberculozei în 13 comune

Viața Medicală
L. Budin vineri, 5 august 2022, ora 14:12

În comunele respective se va deplasa o caravană mobilă - un cabinet mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei.

Populaţia din treisprezece comune ale judeţului va putea beneficia de o activitate de screening pentru depistarea precoce a tuberculozei, grație inițiativei Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” și a fundaţiei Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea, citat de Agerpres.

screening-tb
Sursă foto: Facebook 

 

Activitatea de screening TB în județ are loc în perioada 16 august - 30 septembrie, fiind derulată în cadrul proiectului POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce a tuberculozei, inclusiv a tuberculozei latente”. 

Au fost selectate 13 comunităţi pentru a face parte diun acest program, în funcţie de numărul de cazuri înregistrate. Astfel, caravana va ajunge la Slobozia Bradului, Sihlea, Tâmboeşti, Chiojdeni, Gugeşti, Coteşti, Vânători, Reghiu, Ţifeşti, Vidra, Pufeşti, Păuneşti şi Homocea, se mai precizează în comunicat.

În urban există un medic la 171 de locuitori, iar în rural, unul la 1.594 de locuitori

Etichete: institutul marius nasta bucuresti caravana screening tb judetul vrancea

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.