Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu: „Sistemul sanitar are nevoie acum de resurse”

de Florentina Ionescu - apr. 7 2021
Vlad Voiculescu: „Sistemul sanitar are nevoie acum de resurse”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a subliniat în mesajul său postat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, că „Încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei”.

Vlad Voiculescu a amintit că Ministerul Sănătății face eforturi continue în această perioadă pentru a aloca resursele disponibile - resurse de personal, financiare, materiale - să răspundă crizei cauzate de pandemia de COVID-19. 

vlad voiculescu

„Azi este Ziua Mondială a Sănătății. Și astăzi, la fel ca în fiecare zi, suntem recunoscători celor care au grijă de sănătatea noastră. Persoanele care au ales să intre în sistemul medical pentru a ajuta, însănătoși și salva vieți.

Fiecare efort, în special în această perioadă, ne aduce mai aproape de revenirea la normalitate.

Încă ne aflăm într-un moment foarte greu al pandemiei, iar eforturile voastre continue trebuie recunoscute, apreciate și susținute de noi toți. Zi de zi sunteți încercați de provocări și neajunsuri, de riscuri pentru voi înșivă, însă, cu toate acestea, reușiți să fiți alături de pacienți, să vindecați, să salvați vieți.

Faceți toate aceste eforturi într-un sistem care la rândul lui are nevoie de vindecare de atâta vreme, de reformă profundă pentru a putea pune cu adevărat pacienții în centrul său și a le oferi servicii de sănătate eficiente și moderne.

Sistemul sanitar are nevoie acum, mai mult ca oricând, de resurse. Ministerul Sănătății face eforturi continue în această perioadă pentru a aloca resursele disponibile - resurse de personal, financiare, materiale - să răspundem crizei, să prevenim răspândirea virusului, să creștem calitatea tratamentelor și siguranța pacienților și a personalului medico-sanitar.

Pandemia ne-a arătat că sănătatea nu depinde doar de sistemul medical, ci de întreaga comunitate. Mulțumim tuturor celor care au pus umărul pentru sănătatea semenilor: polițiști, militari, pompieri, voluntari, ONG-uri, companii și fiecare om care a ales să se implice”, a transmis astăzi ministrul Sănătății pe o rețea de socializare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe