Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu, întrevedere cu un reprezentant OMS. Ce au discutat

de Dorina Novac - feb. 2 2021
Vlad Voiculescu, întrevedere cu un reprezentant OMS. Ce au discutat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut luni o întrevedere cu directorul regional al Biroului European al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge.

În cadrul întâlnirii oficiale, care s-a desfășurat în regim online, cei doi oficiali au discutat, printre altele, despre accesul populației la medicamente, lista esențială de medicamente a OMS, formarea personalului din managementul serviciilor de sănătate, răspunsul la pandemia COVID-19 și asigurarea unui mediu sigur în spitalele românești.

Vlad Voiculescu
Sursă imagine: Guvernul României/ Facebook

De asemenea, Vlad Voiculescu a vorbit despre problemele de acces ale pacientului la medicamente care au apărut în ultimii ani din cauza retragerii de pe piață a unui număr mare de medicamente și escaladării exportului paralel către alte piețe din Uniunea Europeană.

Ministrul Sănătății a spus că, împreună cu noua sa echipă de la minister, lucrează la identificarea unor soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

„În vederea asigurării accesului pacientului la medicamente esențiale este nevoie de stabilirea unui cadru de încurajare a menținerii sau pătrunderii în piața farmaceutică din România a acelor medicamente generice care se regăsesc atât în lista de medicamente considerate de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind esențiale pentru orice țară, cât și în lista medicamentelor cu procent de compensare 100%, pentru a nu aduce modificări asupra contribuției proprii din partea pacientului”, a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit Ministerului Sănătății, directorul regional al Biroului European al Organizației Mondiale a Sănătății a salutat acest efort și a asigurat de întregul sprijin al OMS pentru soluționarea acestei situații.

 „Medicamentele esențiale din lista Organizației Mondiale a Sănătății sunt medicamente de bază pentru orice sistem de sănătate și, în acest sens, salutăm intenția Ministerului Sănătății din România de a îmbunătăți accesul populației la aceste medicamente”, a menționat acesta.

În ceea ce privește celelalte subiecte aflate pe agenda de discuții, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a reiterat sprijinul tehnic al OMS pentru continuarea cu succes a campaniei de vaccinare, pentru eforturile de a face spitalele românești mai sigure, precum și pentru profesionalizarea managementul serviciilor de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe