Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu anunță sosirea vaccinului anti-COVID în România

de Cristina GHIOCA - dec. 24 2020
Vlad Voiculescu anunță sosirea vaccinului anti-COVID în România

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că primul vaccin împotriva COVID-19 ar urma să sosească în țară la 26 decembrie.

Anunțul a fost făcut, astăzi, în cadrul unei intervenții la RFI, informează Agerpres. Ministrul s-a folosit de acest prilej și pentru a evidenția importanța respectării restricțiilor impuse de autorități și pe perioada sărbătorilor.

„Primul vaccin va sosi pe 26, adică practic poimâine (...). Cred că orice relaxare din partea noastră, a tuturor, şi evident orice relaxare din partea autorităţilor ar fi o greşeală (...) mare acum, în perioada sărbătorilor”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că vor fi personalităţi care se vor vaccina, „dar nimeni nu va sări rândul”. El a reamintit, totodată, că prioritate la vaccinare are personalul medical, „nu politicienii, nu oricine altcineva”.

Întrebat dacă se va vaccina în faţa camerelor de filmat, pentru a da un exemplu, el a răspuns: "Da, sigur că da, dar atunci când îmi va veni rândul, deşi mi-ar plăcea să fiu vaccinat astăzi, deja".

Ministrul Sănătăţii a adăugat că este "moderat optimist" în ce priveşte dorinţa românilor de a se vaccina: „Cred că mulţi dintre noi vom avea de ales între respectarea cu stricteţe, cu şi mai mare stricteţe a tuturor măsurilor, cu purtarea permanentă a măştii şi toate celelalte măsuri pentru protejarea tuturor celorlalţi şi vaccinare”.


Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe