Newsflash
Știri

Vlad Berbecar, președinte ANMCS: „Am aflat de la televizor că am fost demis”

de Florentina Ionescu - oct. 4 2021
Vlad Berbecar, președinte ANMCS: „Am aflat de la televizor că am fost demis”

Dr. Vlad-Teodor Berbecar a fost desemnat președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate – ANMCS în luna mai a acestui an.

Vineri, 1 octombrie, medicul Vlad Berbecar a explicat pe o rețea socială că a aflat de la televizor că a fost demis. 

vlad berbecar

„Am aflat de la televizor că am fost demis de premierul Florin Cîțu. Motivul oficial este că de la numirea în funcție nu au mai avut loc evaluări ale unităților sanitare”, a scris medicul Vlad Berbecar pe pagina sa oficială.

Activitatea de acreditare a instituției pe care a condus-o a continuat, spune el, „dovadă fiind ordinele cu unitățile sanitare cu paturi încadrate în categorii de acreditare, care au fost publicate lunar în Monitorul Oficial, inclusiv în luna septembrie”.

Despre faptul că ANMCS și-a continuat activitatea, Vlad Berbecar a mai explicat că:

„În perioada februarie-iunie au fost vizitate 94 de unități sanitare din toată țara, urmând ca din ianuarie să reînceapă un nou proces de monitorizare. Printre temele de monitorizare tematică desfășurate anul acesta s-a aflat și siguranța echipamentelor și a instalațiilor. În ciuda faptului că verificarea instalațiilor de oxigen sau a instalațiilor electrice nu intră în atribuțiile Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, în cadrul procesului de monitorizare tematică au fost incluși și unii indicatori meniți să diminueze riscurile care pot apărea în actualul context pandemic”.

Mai jos redăm o captură cu postarea integrală a președintelui demis al ANMCS. 

captura facebook Vlad Berbecar 

Potrivit HotNews.ro, Vlad Berbecar a fost demis de premierul României de la conducerea Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, în care au murit 7 persoane.

Fostul președinte al ANMCS îl acuză pe Florin Cîțu că l-a demis pentru că avea nevoie de un nou țap ispășitor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe