Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Violenţa la locul de muncă

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 11 februarie 2011

   Violenţa, intimidarea şi hărţuirea caracterizează din ce în ce mai mult locurile de muncă europene, potrivit unui raport al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA). Reacţia organizaţiilor şi a autorităţilor naţionale faţă de această situaţie este sub nivelul aşteptărilor.
   Raportul „Violenţa şi hărţuirea la locul de muncă: o imagine la nivel european“ cuprinde date statistice colectate de Observatorul European al Riscurilor, parte din EU-OSHA. O recentă anchetă paneuropenă arată că 40% din cadrele de conducere se confruntă cu violenţa şi hărţuirea la locul de muncă, dar numai 25% au pus în aplicare proceduri pentru soluţionare. Problema este şi mai acută în sectorul sănătăţii şi asistenţei sociale şi în cel al educaţiei. (...)

 

   Violenţa, intimidarea şi hărţuirea caracterizează din ce în ce mai mult locurile de muncă europene, potrivit unui raport al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA). Reacţia organizaţiilor şi a autorităţilor naţionale faţă de această situaţie este sub nivelul aşteptărilor.
   Raportul „Violenţa şi hărţuirea la locul de muncă: o imagine la nivel european“ cuprinde date statistice colectate de Observatorul European al Riscurilor, parte din EU-OSHA. O recentă anchetă paneuropenă arată că 40% din cadrele de conducere se confruntă cu violenţa şi hărţuirea la locul de muncă, dar numai 25% au pus în aplicare proceduri pentru soluţionare. Problema este şi mai acută în sectorul sănătăţii şi asistenţei sociale şi în cel al educaţiei. 
   Hărţuirea la locul de muncă poate duce la stres, concedii medicale prelungite şi chiar suicid. Consecinţele economice sunt productivitatea scăzută, absenţe pe motive medicale, o rotaţie mai mare a personalului şi pensionarea prematură pe motive de invaliditate.
   Raportul mai arată că, în multe ţări, violenţa la locul de muncă nu este încă suficient recunoscută, iar iniţiativele specifice destinate să o soluţioneze sunt puţine. Este necesară sensibilizarea la nivel naţional şi al organizaţiilor, precum şi punerea în practică a politicilor şi procedurilor necesare pentru abordarea şi prevenirea violenţei şi a hărţuirii la locul de muncă.
 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC