Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

VIDEO: Ziua Mondială a Creierului, marcată astăzi

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 22 iulie 2021, ora 12:50

În fiecare an, la data de 22 iulie, este marcată Ziua Mondială a Creierului. Tema aleasă anul acesta este „STOP Scleroza Multiplă”.

Scleroza multiplă (SM) este o afecțiune neurologică complexă, invalidantă, cu efecte variind de la tulburări cognitive la dizabilități fizice semnificative. Cauzele care îi determină declanșarea nu se cunosc. 

Ziua Mondiala a Creierului

Boala este cel mai des diagnosticată la adulţii tineri, care au vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, fiind una dintre cele mai frecvente afecțiuni neurologice invalidante care afectează această grupă de vârstă. 

Potrivit News Medical, scleroza multiplă afectează 2,8 milioane de persoane de toate vârstele la nivel global. În România, boala afectează în jur de 9.000 de persoane, dintre care 70% sunt femei. 

„Tratamentele care modifică boala încetinesc progresia bolii, îmbunătățind dramatic calitatea vieții pentru cei care trăiesc cu SM, dar accesul la aceste medicamente nu este disponibil în multe părți ale lumii. Putem opri SM prin diagnosticarea mai devreme, oferind un acces mai bun la tratamente care schimbă viața, și pledând pentru îmbunătățirea calității vieții pentru cei care trăiesc cu SM și îngrijitorii lor”, au precizat reprezentanții Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România. 

În aprilie 2021, Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) a lansat broșura educațională intitulată „Scleroza multiplă, Cameleonul de fiecare zi”. 

Broșura este scrisă într-un limbaj accesibil tuturor și se adresează atât pacienților diagnosticați cu această afecțiune, cât și celor care vor să afle mai multe informații despre scleroza multiplă. 

Etichete: Ziua Mondiala a Creierului scleroza multipla afectiune neurologica STOP Scleroza Multipla

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.