Newsflash
Știri

VIDEO: Proteste pe termen nelimitat în toate serviciile publice de Ambulanță

de Dorina Novac - nov. 22 2022
VIDEO: Proteste pe termen nelimitat în toate serviciile publice de Ambulanță

Blocul Național Sindical, alături de Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România, care reprezintă toate serviciile publice de Ambulanță, organizează, marți, un miting de amploare în Capitală.

De asemenea, serviciile de Ambulanță din toată țara protestează începând de marți, 22 noiembrie, pe termen nelimitat.

protest

Astfel, potrivit reprezentanților Blocului Național Sindical, toate ambulanțele care merg la intervenții vor afișa mesajul #PROTESTNAȚIONAL.

Blocul Național Sindical atrage atenția că serviciile publice de ambulanță sunt sabotate de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Citește și: Alexandru Rafila: În 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă

„Deși intervin în peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel național, serviciile de ambulanță au un parc auto deplorabil! Blocul Național Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanță, cu ajutorul Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”, care sunt mai mult decât îngrijorătoare și le pune la dispoziția opiniei publice”, se arată într-un comunicat.

Datele colectate de specialiștii Blocului Național Sindical arată că:

  • în 2021, serviciile de ambulanța au acordat primul-ajutor în peste 3,5 milioane de cazuri de medicină de urgență (90,5%), în timp ce angajații SMURD au intervenit la doar 370 de mii de urgențe (10,5%);
  • 49% dintre ambulanțele din România au fost dotate cu aparatură medicală în urmă cu mai bine de 10 ani, în timp ce mai bine de jumătate din parcul auto al SMURD este aproape nou și a fost dotat cu aparatură medicală în ultimii 5 ani;
  • în ceea ce privește intervențiile efectuate cu personal medico-sanitar de specialitate la nivelul întregii țări, serviciile de ambulanță intervin în aproape 99% din cazuri, în timp ce SMURD s-a ocupat de 1,21% din cazuri;
  • serviciile de ambulanță se confruntă cu un deficit de personal uriaș. Mai bine de 9.700 de posturi nu sunt ocupate (43,34%).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe