Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Victor Costache solicită un plan de acțiune suplimentar în cazul gripei

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 22 ianuarie 2020, ora 09:02

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a solicitat specialiștilor în sănătate publică un plan de acțiune suplimentar pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă.

De asemenea, acesta a cerut și pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus. 

medici

Astfel, un grup de specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se va întâlni, astăzi, sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, pentru a propune ministrului Sănătății măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Amintim că săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal, iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale, scrie sursa citată.

Astfel, până la data de 12 ianuarie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a luat, ieri, decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unități de învățământ din București.

„Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă”, a transmis Ministerul Sănătății.

Sursă imagine: unsplash

Etichete: ministrul sanatatii sanatate publica gripa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.