Newsflash
Știri

Varianta finală a POS, depusă la Comisia Europeană

de Cristina GHIOCA - iul. 22 2022
Varianta finală a POS, depusă la Comisia Europeană

Prioritare în Programul Operaţional de Sănătate (POS) sunt investiţiile în unităţile sanitare de tip ambulatoriu și în serviciile de paliaţie.

investitii

        Varianta finală a POS a fost depusă la Comisia Europeană, anunţă Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene. Programul este aliniat iniţiativelor europene de elaborare a Planului European de Combatere a Cancerului și încorporează, pe domeniile pe care le finanţează, întreg lanţul de servicii, de la măsuri de prevenţie, diagnostic și tratament până la partea de paliaţie.

        Sume considerabile vor fi alocate pentru investiţiile în infrastructură și dotările spitalelor, a anunţat Dan Dumitrescu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor și Proiectelor Europene. Pe primul loc în topul priorităţilor cuprinse în POS este alocarea de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii publice a spitalelor care oferă servicii medicale de tip ambulatoriu. Pentru aceasta sunt prevăzute fonduri de aproximativ 200 de milioane de euro. Pe locul al doilea se situează finanţările pentru domeniul paliaţiei, iar suma destinată lor este de aproximativ 40-50 de milioane de euro, a menţionat oficialul. Urmează apoi investiţii în centrele regionale de genetică și în laboratoarele de anatomie patologică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe