Newsflash
Știri

Varianta britanică a coronavirusului, în trei sferturi dintre judeţe

de L. Budin - mar. 26 2021
Varianta britanică a coronavirusului, în trei sferturi dintre judeţe

Circulaţia variantei britanice a SARS-CoV-2 a fost demonstrată deja pentru 71,4% din judeţe şi există o probabilitate mare să fi cuprins deja întreg teritoriul României, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

În analiza INSP, preluată de Agerpres, se arată că „sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testării prin metoda RT-PCR specifică de variantă, urmând ca un set de probe să fie secvenţiate”.

cercetare

Se mai arată că este esenţială comunicarea rezultatelor la DSP şi INSP-CNSCBT (Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile), cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi. Urgenţa e impusă de transmisibilitatea crescută a variantelor care determină îngrijorare şi care, conform evidenţelor sosite din Marea Britanie, dau o severitatea mai mare a bolii.

Conform INSP, în 2021 au fost comunicate la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile 1.034 de secvenţieri finalizate până la data de 21 martie 2021 inclusiv, dintre care 546 au fost confirmate cu variante care determină îngrijorare: 542 cu varianta britanică (linia genetică B.1.1.7), două cu varianta sud-africană (linia genetică B.1.351) şi două cu varianta braziliană (linia genetică P.1).

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe