Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță: se sistează temporar activitatea anumitor centre de vaccinare

de L. Budin - iun. 15 2021
Valeriu Gheorghiță: se sistează temporar activitatea anumitor centre de vaccinare

Ca urmare a evaluării eficienței centrelor de vaccinare fixe, unele dintre ele vor avea activitatea sistată temporar, iar altele vor funcționa cu program redus, a declarat Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV.

Evaluarea a arătat că circa 45% din centre vaccinau funcționau la mai puțin de jumătate din capacitate, a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă. De aceea, a propus o serie măsuri către direcțiile de sănătate publică județele, fie pentru reducerea programului de lucru, fie pentru sistarea temporară a activității în anumite centre.

valeriu-gheorghita

Nimic nu e definitiv

Nu ne dorim închiderea definitivă a centrelor de vaccinare, pentru că este foarte greu de anticipat care va fi evoluția din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, și atunci este important să avem și resursa umană disponibilă, dar să avem și locația, și centrele care să fie pregătite să fie reactivate la nevoie”, a spus președintele CNCAV.

Ca atare, în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar. Se reduce programul de lucru în 127 centre de vaccinare. Au fost închise 70 de fluxuri din centre care aveau peste trei sau patru fluxuri și la care activitatea era scăzută.

Managementul stocurilor de vaccin

La fiecare centru de vaccinare va fi afișat programul de lucru la loc vizibil, în zona de intrare și va fi actualizat programul și în Platforma națională de programare a vaccinărilor.

Valeriu Gheorghiță s-a referit și la managementul stocurilor de vaccin.

Este foarte important să avem un echilibru între cantitatea de vaccinuri care este livrată României şi consumul vaccinurilor. După cum ştim, în ultimele săptămâni s-a înregistrat o reducere progresivă a numărului de persoane vaccinate cel puţin cu doza unu, în condiţiile în care s-au menținut livrările conform calendarului propus, cu un număr important de doze, aşa încât la acest moment avem un procent de circa 60% de rată de consum, de utilizare a vaccinurilor recepţionate de România, din aproape 15 milioane de doze”, a arătat Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe