Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță, alături de copiii care s-au vaccinat anti-COVID

de Dorina Novac - ian. 27 2022
Valeriu Gheorghiță, alături de copiii care s-au vaccinat anti-COVID

În contextul debutului vaccinării copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani, dr. Valeriu Gheorghiță a fost miercuri alături de copiii care s-au prezentat cu părinții la centrul de vaccinare Romexpo.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, a discutat cu cei mici, cu familiile acestora, dar și cu personalul medical din centru.

Valeriu Gheorghita
Sursă imagine: Ro Vaccinare

„Este momentul mult așteptat de mulți dintre părinți, iar copiii se pot simți acum mai bine protejați și în siguranță. Nu putem accepta ca vreunul dintre decesele înregistrate să fie considerate normale, mai ales când avem vaccinarea ca soluție pentru prevenirea acestor situații nefericite. Medicina modernă se bazează pe prevenție, iar prevenția înseamnă vaccinare. Vaccinarea este principala metodă pentru evitarea formelor severe de îmbolnăvire, a spitalizărilor și a deceselor. (...) Este datoria noastră să dăm dreptul la sănătate copiilor noștri, să le oferim posibilitatea de a merge la școală, într-un mediu sigur și protejat. Doar de noi depinde să schimbăm în bine situația pandemică pe care o parcurgem”, a transmis președintele CNCAV, potrivit unei postări pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Citește și: București: Cum arată un centru de vaccinare pentru copii

gheorghita

Sursa citată precizează că programarea copiilor cu vârstele între 5 și 11 ani se poate realiza numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Valeriu Ghoerghita 3

De asemenea, vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe