Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinul Janssen anti-COVID, autorizat în UE

Viața Medicală
L. Budin vineri, 12 martie 2021, ora 10:39

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson, prin filiala Janssen, deoarece datele despre vaccin „îndeplinesc criteriile privind eficacitatea, siguranța și calitatea”.

Vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, într-o singură doză, având o eficiență de 67%, se arată pe site-ul oficial al Agenției Europene a Medicamentului.

vaccin_janssen1

„Autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viața și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA.

Un studiu clinic, care a cuprins 44.000 de subiecți din SUA, America Latină și Africa de Sud, a arătat că vaccinul Janssen a fost eficient în prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

S-a observat o reducere cu 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după două săptămâni de la administrarea serului.

Cele mai frecvente efecte secundare, care au dispărut la câteva zile de la injectare, au fost durere la locul înțepăturii, cefalee, dureri musculare și greață.

Vaccinul Janssen are la bază un adenovirus modificat. Este al patrulea vaccin anti-COVID recomandat în Uniunea Europeană. Se administrează în doză unică și nu necesită o temperatură foarte scăzută pentru conservare.

Etichete: agentia europeana a medicamentului doza unica vaccin janssen aprobat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.