Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinarea anti-COVID, monitorizată oficial de ECDC

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 5 februarie 2021

Peste opt milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până în prezent în Uniunea Europeană, potrivit ECDC. Organizaţia a anunţat, săptămâna aceasta, lansarea unei platforme pentru monitorizarea vaccinării anti-COVID în statele membre.

Datele disponibile la ora actuală pe platforma Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) plasează Germania pe primul loc în ceea ce privește vaccinarea, cu peste 2.200.000 de doze administrate (date disponibile la 2 februarie 2021), urmată de Italia (1.676.572), Spania (1.149.549) și Polonia (1.097.296). Pe ultimele locuri se află Irlanda, Letonia și Luxemburg, acestea fiind totodată și statele care au primit cele mai puţine doze de vaccin de la autorităţile europene.

Scopul platformei de monitorizare lansată săptămâna aceasta de ECDC este acela de a oferi o imagine de ansamblu asupra eforturilor depuse de statele membre UE de implementare a campaniilor de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit oficialilor ECDC, în faza timpurie a campaniilor, monitorizarea numărului de doze distribuite ţărilor și a celor administrate oferă informaţii utile despre distribuirea vaccinurilor și evoluţia campaniilor de vaccinare.

De asemenea, platforma oferă estimări indicative iniţiale ale absorbţiei vaccinului (tabel) în statele care raportează date în acest sens. Monitorizarea lansării vaccinurilor va fi dezvoltată în continuare, pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informaţii despre acoperirea vaccinului.

Tabel 1- Rata de absorbtie a vaccinurilor

 

Etichete: vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.