Newsflash
Știri

Vaccinare: persoanele din lista de așteptare vor fi notificate doar o dată

de L. Budin - apr. 6 2021
Vaccinare: persoanele din lista de așteptare vor fi notificate doar o dată

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că s-a luat decizia de a se notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie 24 de ore ca să îşi confirme programarea respectivă.

Interesul de a se programa al persoanelor în vederea vaccinării este unul ridicat, a arătat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă, după cum relatează Agerpres. A dat exemplul centrelor în care se administrează vaccinul Pfizer și unde rata de confirmare a programărilor după prima notificare este de 85-90% din rândul persoanelor care sunt înscrise pe listele de aşteptare.

valeriu-gheorghita
Sursă foto: Facebook

 

„După cum ştim până la acest moment, regula era că o persoană este notificată cu până la trei ori, după care, dacă nu răspunde confirmării respective, notificării, se notificau alte persoane din lista de aşteptare”, a arătat medicul militar.

Fiindcă sunt multe persoane înscrise pe listă, care aşteaptă să primească notificări, s-a luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie 24 de ore ca să îşi confirme programarea. În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare, „pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în listele de aşteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

El a spus că persoanele care nu îşi confirmă programarea după prima notificare vor avea posibilitatea fie să se înscrie pe lista de aşteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare şi care nu vor avea listă de aşteptare.

Gheorghiţă a afirmat că această cerinţă va fi operaţionalizată începând de miercuri.

În plus, din data de 10 aprilie va fi afişat pe platforma de programare, pentru fiecare persoană care se află pe lista de aşteptare, câte persoane se află înscrise înaintea acesteia şi care este capacitatea de vaccinare zilnică, în centrul de vaccinare pentru care a optat persoana respectivă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe