Newsflash
Știri

Vaccinare anti-COVID la domiciliu, pentru persoanele greu deplasabile

de Dorina Novac - nov. 11 2021
Vaccinare anti-COVID la domiciliu, pentru persoanele greu deplasabile

Două echipe mobile formate din medic şi asistent vor vaccina la domiciliu, la cerere, persoanele greu deplasabile și persoanele cu handicap din Sectorul 1 al Capitalei.

De vaccinare anti-COVID la domiciliu vor beneficia și persoanele instituționalizate în centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, persoanele vârstnice din căminele private de pe raza Sectorului 1, precum și pacienții care fac dializă, au anunțat reprezentanții primăriei.

vaccinare anti-covid

Persoanele care se încadrează în aceste categorii și care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pot solicita imunizarea la domiciliu, la numărul de telefon 0741.997.901, în fiecare zi de luni până vineri între orele 09:00-19:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:00-22:00.

Pentru vaccinarea la domiciliu pot fi alese următoarele tipuri de vaccinuri: Johnson&Johnson, Pfizer-BioNTech și Moderna.

„Pandemia de COVID-19 pe care o traversăm nu poate fi depășită decât prin vaccinare și prin respectarea măsurilor sanitare. Prin acest program, venim în sprijinul celor greu deplasabili care doresc să se imunizeze și aducem vaccinul la ei acasă. Aceste persoane fac parte din categoriile vulnerabile și sunt cele mai expuse în cazul infectării cu acest virus”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu este lansat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, care administrează Centrul de vaccinare de la Romexpo, și Direcția de Sănătate Publică București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe