Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ușile deschise vaccinării

Peste 70 de copii s-au prezentat la cabinetul de vaccinare din Țăndărei în urma campaniei de informare și vaccinare, derulată pe parcursul acestei săptămâni, organizată marți de Ministerul Sănătății împreună cu UNICEF și OMS. În primul trimestru al acestui an, în Țăndărei a fost vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, înregistrându-se o rată de vaccinare de doar 2,3%. Potrivit evidențelor Direcției de sănătate publică (DSP) Ialomița, în acest oraș sunt 611 copii cu vârsta între 0-9 ani care necesită imunizare ROR. De asemenea, pe lângă aceștia, 513 copii cu vârsta 10–18 ani nu au fost vaccinați la timp. În cadrul campaniei desfășurate marți, 52 de copii au fost vaccinați conform calendarului național de vaccinare, fiind utilizate 80 de doze de vaccin astfel: 47 vaccinuri ROR, cinci vaccinuri Hexavalent, patru vaccinuri antipneumococice și 24 de doze vaccin tetravalent. Alți 21 de copii au fost consultați, dar au primit contraindicație temporară de vaccinare. Împreună reușim Primăria a pus la dispoziție mijloace de transport necesare pentru părinții și copiii care participă la această campanie. „Am decis să continuăm parteneriatul cu UNICEF și OMS anul acesta pentru că numărul cazurilor de rujeolă a crescut foarte mult în ultima perioadă. Este foarte important să realizăm campanii de informare astfel încât părintii să cunoască beneficiile vaccinării. Acestea trebuie susținute nu doar de Ministerul Sănătății, ci și de direcțiile de sănătate publică, de medicii de familie, de mass-media”, a declarat ministrul Sorina Pintea. Echipa Ministerului Sănătății împreună cu reprezentației DSP, ai administrației locale și asistenți medicali comunitari au mers să informeze populația din ușă în ușă despre acțiunea din această săptămână. La sediul Primăriei din Țăndărei, cu sprijinul autorităților locale, a fost înființat un centru temporar de informare și de vaccinare. Bianca Pânzaru

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC