Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UPDATE. Testare COVID gratuită pentru cadrele didactice

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu luni, 31 august 2020, ora 11:46

Medlife face cadrelor didactice din învățământul primar teste serologice pentru depistarea IgG specifici COVID-19 în perioada 1-14 septembrie 2020. Testarea e gratuită și voluntară.

UPDATE:

Iată pașii care trebuie urmați pentru a vă înscrie pentru testarea gratuită organizată de Medlife pentru cadrele didactice din învățământul primar.

  • Completați un formular care există pe site aici (in josul paginii) și care nu durează mai mult de 1 minut;
  • Vă prezentați în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, în intervalul de funcționare. Lista centrelor de recoltare se găsește aici;
  • Semnați o declarație pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul țintă;
  • Vi se recoltează sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.

 

Acțiunea de testare organizată de Sistemul Medical MedLife se desfășoară la nivel național, în perioada 1-14 septembrie 2020, și își propune să măsoare gradul de imunizare a celor ce predau în învățământul primar.

Testarea este voluntară, rezultatele testelor sunt confidențiale și, în cazul în care sunt identificate mai mult de trei cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, compania pune la dispoziție teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar.

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgG presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de trei zile lucrătoare pe site-ul companiei, pe baza unui cod unic.

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune însă carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

 Cadrele didactice din clasele primare care sunt interesate se pot testa în toate cele peste 14o de puncte de recoltare MedLife la nivel național. Pentru a beneficia de gratuitate, învățătorii trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul-țintă.

Mai multe informații despre procesul de înscriere vor fi comunicate zilele următoare.

Foto: Shutterstock

Etichete: medlife teste covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC