Newsflash
Știri

UNOPA cere MS tratament pentru refugiații cu HIV

de Dorina Novac - feb. 28 2022
UNOPA cere MS tratament pentru refugiații cu HIV

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA cere Ministerului Sănătăţii să emita un ordin prin care să stabilească o procedură specială, prin care persoanele refugiate care trăiesc cu HIV pot fi ajutate cu tratament.

HIV

„Trăim vremuri cumplite pe care nu le mai credeam posibile. Din cauza războiului, multe persoane se refugiază în România și au nevoie de ajutor. Printre ele sunt și vor fi multe persoane care trăiesc cu HIV. În măsura posibilităților, cu ajutorul medicilor infecționiști, vrem să ajutăm aceste persoane să aibă acces la tratament și servicii medicale, dacă este cazul”, au precizat reprezentanții Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Astfel, UNOPA îi roagă pe cei care află de astfel de persoane să-i anunțe pentru a-i putea ajuta.

„Cerem, de asemenea, Ministerului Sănătății să emită un ordin prin care să stabilească o procedură specială prin care persoanele refugiate care trăiesc cu HIV pot fi ajutate cu tratament”, mai transmit reprezentanții UNOPA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe