Newsflash
Știri

Unitatea mobilă ATI de la Iaşi a devenit operațională și primește pacienți și de la București

de Dorina Novac - apr. 9 2021
Unitatea mobilă ATI de la Iaşi a devenit operațională și primește pacienți și de la București

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Iași pentru pacienții cu COVID-19 a devenit operațională, iar printre primii pacienţi care urmează să fie internaţi în cursul acestei zile sunt şi persoane din Bucureşti.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, a precizat că unitatea mobilă de terapie intensivă care a fost adusă de la Botoşani a devenit operaţională, iar printre primii pacienţi care urmează să fie internaţi în cursul acestei zile sunt şi persoane din Bucureşti, informează Agerpres.

ATI Iasi

Dr. Florin Roşu a menționat că Unitatea Intensivă Mobilă este dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi va putea îngriji 12 pacienţi.

„Astăzi vom începe activitatea. Personalul medical este asigurat, inclusiv liniile de gardă sunt stabilite. Vom admite pacienţi din Iaşi şi, mai mult decât atât, vom ajuta şi celelalte zone ale ţării. Vom îngriji inclusiv trei pacienţi care urmează să vină de la Bucureşti. Mai mult ca sigur această unitate este o gură de oxigen pentru sistemul de sănătate ieşean şi pentru sistemul de sănătate în general”, a subliniat acesta.

La sfârşitul lunii martie, Unitatea Intensivă Mobilă a fost adusă la Iaşi după ce a stat o perioadă la Spitalul Judeţean Botoşani. Aceasta este amplasată în incinta Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe