Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Unitate mobilă CT, care face aproape 1.000 de teste pe zi pentru a depista infecția cu coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 9 aprilie 2020, ora 11:38

Un Computer Tomograf ultraperformant va fi folosit în Capitală pentru depistarea infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2. Această unitate mobilă CT, anunță autoritățile, poate face aproape 1.000 de teste pe zi.

covid-19-testare

Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei și nu numai ei vor putea afla pe loc dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. Consiliul Local al sectorului 1 a aprobat în ședința de ieri achiziționarea unui  computer tomograf mobil, cu un soft special. Aparatul permite depistarea rapidă a infectării cu virusul care cauzează COVID-19. Aparatul va fi achiziționat de primăria de sector, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, potrivit unui comunicat de presă.

Acest computer tomograf va fi mobil, amplasat pe o platformă, și va fi utilizat pentru bucureşteni de specialiştii de la Institutul „Matei Balş”, potrivit sursei citate. Cu acest aparat vor putea fi realizate în jur de 1.000 de teste pe zi cu rezultate rapide.

Datorită imaginilor precise ale plămânului obținute cu acest CT, simptomele ușoare ale COVID-19 pot fi identificate în stadiu precoce. Autoritățile spun că achiziționarea aparatului se face la recomandarea Institutului „Matei Balș”.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: infectari cu coronavirus romani coronavirus aparat pentru testare coronavirus test pozitiv la COVID-19 persoane testate pozitiv testare teste pentru depistarea coronavirusului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC