Newsflash
Știri

Unitate mobilă ATI cu 12 paturi, în curs de instalare la Institutul „Marius Nasta”

de Dorina Novac - oct. 15 2020
Unitate mobilă ATI cu 12 paturi, în curs de instalare la Institutul „Marius Nasta”

O unitate mobilă cu 12 paturi de terapie intensivă, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 aflați în stare critică, este în curs de instalare la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler, a precizat că unitatea va fi pusă în funcțiune imediat ce instalarea va fi finalizată și personalul alocat.

unitate ATI

Unitatea este venită prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care asigură operarea acesteia, fiind achiziționată de fundația Mereu Aproape, cu sprijinul fundației Pentru SMURD.

Beatrice Mahler a mai subliniat că pe perioada staționării în actuala locație, unitatea va fi sub coordonarea institutului iar personalul va fi alocat prin colaborare DSP- IGSU.

„Având in vedere dimensiunile tirului pe care este platforma ATI operațiunea de plasare în zona stabilită a fost extrem de laborioasă și a necesitat efort atât din partea echipei IGSU cât și a echipei tehnice din Marius Nasta”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe