Newsflash
Știri

Un ventilator ATI achiziționat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria pentru „Matei Balş”

de Florentina Ionescu - mar. 27 2020
Un ventilator ATI achiziționat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria pentru „Matei Balş”

Pentru Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş”, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria anunță că achiziţionează un ventilator ATI de ultimă generaţie.

matei bals

Reprezentanții acestei fundații anunță că este vorba d e achiziţionarea unui aparat de ventilaţie mecanică în valoare de 37.000 euro. Aparatul urmează a fi configurat şi instalat în următoarele zile la secţia de ATI a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş”. Totodată, achiziţionarea ventilatorului se face prin contribuţia dr. Ileana Penea, director general MediaMed Publicis, şi a dr. Wargha Enayati, preşedintele Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, se precizează într-un comunicat de presă.

„Cea mai mare presiune este, în această perioadă, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni şi gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate întărită, iar medicii, aflaţi în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi”, a declarat Wargha Enayati, preşedintele Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

Organizaţia pe care o conduce acesta atrage atenţia asupra nevoilor urgente şi variate cu care se confruntă societatea românească în contextul pandemiei de coronavirus. Recent, fundația a anunțat lansarea unui Fond de Necesitate pentru susţinerea imediată a scăderii presiunii asupra spitalelor de stat şi a alocat principalele resurse pentru acest demers.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/IBIMateiBals/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe