Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un ventilator ATI achiziționat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria pentru „Matei Balş”

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 27 martie 2020, ora 13:43

Pentru Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş”, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria anunță că achiziţionează un ventilator ATI de ultimă generaţie.

matei bals

Reprezentanții acestei fundații anunță că este vorba d e achiziţionarea unui aparat de ventilaţie mecanică în valoare de 37.000 euro. Aparatul urmează a fi configurat şi instalat în următoarele zile la secţia de ATI a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş”. Totodată, achiziţionarea ventilatorului se face prin contribuţia dr. Ileana Penea, director general MediaMed Publicis, şi a dr. Wargha Enayati, preşedintele Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, se precizează într-un comunicat de presă.

„Cea mai mare presiune este, în această perioadă, pe sistemul medical, iar lipsa aparaturii vitale, în contextul pandemiei, poate deveni dramatică. Capacitatea spitalelor de a interveni şi gestiona cazurile de contaminare trebuie cu prioritate întărită, iar medicii, aflaţi în prima linie, au nevoie de toate ajutoarele pentru a putea răzbi”, a declarat Wargha Enayati, preşedintele Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

Organizaţia pe care o conduce acesta atrage atenţia asupra nevoilor urgente şi variate cu care se confruntă societatea românească în contextul pandemiei de coronavirus. Recent, fundația a anunțat lansarea unui Fond de Necesitate pentru susţinerea imediată a scăderii presiunii asupra spitalelor de stat şi a alocat principalele resurse pentru acest demers.

Sursa foto: www.facebook.com/IBIMateiBals/

Etichete: regina maria Wargha Enayati sistem medical sistem sanatate sistemul sanitar Institutul Matei Balș Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.