Newsflash
Știri

Un spital din Timișoara va avea o zonă roşie pentru copiii cu COVID

de Dorina Novac - sept. 1 2021
Un spital din Timișoara va avea o zonă roşie pentru copiii cu COVID

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunțat că unitatea pe care o conduce va avea o zonă roșie COVID-19 pentru copii.

Raul Pătraşcu a precizat, într-o postare pe Facebook, că Spitalul Județean Timișoara pune la dispoziție de zilele acestea 25 de paturi COVID pentru copii, pentru a nu pune presiune pe Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”.

zona rosie covid

„Au început, din păcate, să apară cazuri și să și crească numărul lor în rândul copiiilor. Ieri am avut o întâlnire cu dr. Flavius Cioca, șeful DSP Timiș, prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului V. Babeș și prof. univ. dr. Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii Louis Țurcanu pentru a ne asigura că toți copiii noștri au acces la servicii de sănătate. Astfel, în prima fază, Spitalul Județean va crea o zonă roșie COVID pe secția de pediatrie a Clinicii Bega, cu 25 de locuri, pentru a prelua cazuri de copii cu COVID și a scădea presiunea pe Spitalul Victor Babeș”, a precizat man agerul spitalului.

Acesta a subliniat că ulterior, dacă va fi nevoie, vor creşte numărul la 50 de paturi pentru copii pozitivi COVID.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe