Newsflash
Știri

Un proiect promiţător

de Prof. dr. Mircea Ioan POPA - nov. 2 2018
Un proiect promiţător
Congresele studenţești reprezintă un punct esenţial pentru viitorii medici. Un proiect promiţător este şi International Medical Students’ Congress of Bucharest
 
Congresele studenţești reprezintă un punct esenţial, necesitând organizare, participare, colaborare și un excelent exerciţiu pentru cei implicaţi. Voluntarii, de exemplu, sunt atât de drăgălași încercând să fie peste tot, să rezolve orice problemă apare, să ajute oriunde este nevoie. Congresul Naţional pentru Studenţi și Tineri Medici (CNSTM) ajunsese la a 20-a ediţie când studenţii UMF „Carol Davila” au dorit să ridice ștacheta și mai sus și l-au transformat într-un congres internaţional.
Născut din dorinţa de a asigura și a consolida un mediu educaţional pentru studenţii din domeniul medical atât pe plan naţional, cât și pe plan internaţional, Interna­tional Medical Students’ Congress of Bucharest este un proiect promiţător aflat la început de drum. Urmând să se desfășoare în perioada 5–9 decembrie 2018, la București, cea de-a doua ediţie a congresului încearcă să împletească într-o manieră originală multiculturalitatea cu dorinţa acerbă de cunoaștere și livrare informaţională în domeniul medical a peste 1.000 de studenţi. Organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din București, International Medical Students’ Congress își propune să aducă mai aproape studenţii și medicii de pretutindeni, facilitând procesul de cunoaștere și distribuire a informaţiei. Participanţilor le este permis accesul la informaţii medicale actualizate, având totodată șansa de a dezvolta o perspectivă mult mai largă asupra modului de funcţionare a sistemelor medicale din întreaga lume.
Anul acesta, International Medical Students’ Congress propune un mediu interactiv de lucru, care să faciliteze schimbul de informaţii în cadrul a trei conferinţe, trei key-notes-uri, precum și dezvoltarea unor abilităţi practice prin intermediul celor 90 de workshopuri propuse. Experienţa oferită de unul dintre cele mai mari congrese est-europene dedicate studenţilor mediciniști este una inedită, atât prin diversitatea informaţiilor, cât și prin remarcabila experienţă a invitaţilor naţionali și internaţionali.
Ediţia de anul acesta revine cu nume sonore din lumea medicală, care și-au dedicat întreaga activitate aceluiași scop, contribuind la evoluţia generaţiilor viitoare. Printre invitaţii internaţionali de seamă se numără prof. dr. Fabio Santanelli di Pompeo și conf. dr. Daniela Puzzo (University of Catania, Italia), pregătiţi să prezinte o serie de inovaţii și noi perspective în domeniul medical.
Congresul încurajează, de asemenea, studenţii și tinerii medici să își prezinte propriile lucrări, asigurându-le dezvoltarea unor abilităţi esenţiale de comunicare și captare a unui public larg. În urma contribuţiei aduse de fiecare în parte, studenţii au deosebita oportunitate ca munca lor să devină accesibilă la nivel global, prin publicarea abstractelor selectate în „International Journal of Medical Students”. În plus, autorii lucrărilor selectate au ocazia să câștige numeroase premii oferite de sponsori.
Diversitatea este un cuvânt-cheie în descrierea evenimentului, fiind stabilite trei categorii de participanţi: active participants – autori sau coautori ai unei lucrări știinţifice înscrise în congres; early passive participants – asociaţi cu o lucrare știinţifică; late passive participants – fără obligaţia de a fi asociaţi cu o lucrare știinţifică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe